WIELOMIANY,SZYBKA ODP
Natalia^^: Wykonaj dzielenie wielomianów,sprawdź otrzymany wynik.
(3x4+2x3−7x2−4x): (3x−1)
jeżeli to możliwe to bardzo proszę o udzielenie zwiezłych wyjaśnień.
6 wrz 20:59
6 wrz 21:01
6 wrz 21:02
Natalia^^: prosiłam również o rozwiązanie przykladu, dlatego,że wychodza mi jakieś dziwne liczby,a gdy
sprawdzam wynik sie nie zgadza

// za wskazówki dziekuje
6 wrz 21:14
Natalia^^: prosiłam również o rozwiązanie przykladu, dlatego,że wychodza mi jakieś dziwne liczby,a gdy
sprawdzam wynik sie nie zgadza

// za wskazówki dziekuje
6 wrz 21:15
Antek: To wobec tego napisz swoje rozwiazanie a ja sprawdze czy dobrze
6 wrz 21:36
Natalia^^: =x3+1/3x2+2,5x
6 wrz 21:45
Trivial:
1 1 −2 −2
3 2 −7 −4 0 : 3 −1
− 3 −1
= 3 −7
− 3 −1
= −6 −4
− −6 2
= −6 0
− −6 2
=
−2
| 3x4 + 2x3 − 7x2 − 4x | | −2 | |
| = x3 + x2 − 2x − 2 + |
| |
| 3x − 1 | | 3x−1 | |
6 wrz 21:57