pomocy
cx: 94 jak to zamienić na jakąś liczbe do potęgi za np: 27. jak to się zamienia aby powstało
takie coś?
5 wrz 17:38
5 wrz 17:43
Antek: | 9 | | 1 | | 32 | |
| =2 |
| i tyle mozesz tu zrobic albo zapisac tak |
| |
| 4 | | 4 | | 22 | |
Poza tym 2
1=2 2
2=4 2
3=8 2
4=16 itd
5 wrz 17:44
5 wrz 17:47
cx:

potrzebuje to zamienić aby wyszedł z tego logarytm. mam takie coś : rysunek
i musz z tego pierwszego zrobić takie coś rysunek niżej
5 wrz 17:49
cx: icsp z kąd ci sie to wzieło
5 wrz 17:51
ICSP: no to teraz mamy prostszą sytuiacje :
| | 9 | | 3 | |
log1,5 |
| − log 1 = log1,5 ( |
| )2 − 0 = 2 log1/5 1,5 = 2 |
| | 4 | | 2 | |
5 wrz 17:55
cx: a ok już rozumiem z kąd to 2 przed log to jest to n na górze dzieki wielki
5 wrz 17:56
ICSP: o moim wcześniejszym wpisie możesz zapomnieć.
Do tego zadania się nie przyda.
5 wrz 17:59
5 wrz 18:01
cx: ja to wyliczyłam tak jak ma być tylko nie umiałam zamienić tego ułamka aby pasował do wzoru.
5 wrz 18:07
cx: chodziło o zamiane 94 już wim jak i tyle dzięki resze sobie rozwiązałam
5 wrz 18:08