29 sie 10:45
Saizou : zauważ że wystarczy rozpatrzyć jeden z tych przypadków, bo to zależy jak ustawisz tę działkę,
wiec bez start dla zadania rozpatrzę tylko jeden przypadek
29 sie 11:34
Piotr 10: No właśnie, i wg mnie 4 odpowiedzi powinny być. Tam od razu przyjęli, że a+10 i b+15 a przecież
nie wiadomo, czy długość czy szerokość została powiększona o 10 i o 15
29 sie 11:39
Saizou :

tak jak napisałem zależy od ułożenia
29 sie 11:42
Piotr 10: Ale jakbym rozpatrzył dwa przypadki to też okej jest?
29 sie 11:44
Saizou : pewno tak, tylko dodatkowa robota jak na moje
29 sie 11:46
Piotr 10: A zadanie z dowodem, z tej samej strony:
Założenie:
tgα=2
cosα≠0, gdyż α∊(0;90)
| sinα−cosα | | 2cosα−cosα | | 1 | |
| = |
| = |
| |
| sinα+cosα | | 2cosα+cosα | | 3 | |
Okej?
29 sie 11:50
Saizou : ja bym je tak zrobił i błędu nie widzę xd
29 sie 11:53
Piotr 10: OK. A widziałeś rozwiązanie przez edulandia.pl? Normalnie masakra jakaś, ale jak kto woli

.
OK dzięki za sprawdzenie
29 sie 11:54
Saizou : tak, utrudnili sobie bardzo, ale jak kto woli xd
29 sie 12:13
29 sie 19:32