Czy posiada ktos moze jakie zadania do niej?
kubmek: Matura Poprawkowa z Matematyki 2013
27 sie 14:57
27 sie 15:03
bezendu: Moim zdaniem prostsza jak w maju
27 sie 15:09
kubmek: to moze zabieramy sie za rozwiazania zadan

?
27 sie 15:49
bezendu: ale one są już rozwiązane w tym linku od karola
27 sie 16:02
kubmek: ale tu tez by mogly byc
27 sie 16:04
bezendu: W swoim czasie na pewno będą..
27 sie 16:06
karol:

zadanie 33.
Jeden ze sposobów:
| −1 3|
Pole P = | | | | = |4 + 20| = 24
|−4 −4|
27 sie 16:18
Lorak: 28. zadanie pochodzi ze zbiorku Pana Kiełbasy
27 sie 16:49
bezendu:
@Lorak podaj numer zaraz zobaczę sobie
27 sie 16:53
bezendu:
również zadanie z majowej matury z tym dowodem x,y,z jest ze zbioru Kiełbasy numer 35 poziom
podstawowy i rozszerzony
27 sie 16:54
Lorak: u mnie 522
27 sie 16:55
bezendu:
U mnie ten sam numer

już wiadomo skąd są zadania
27 sie 16:56
Lorak: i sposób rozwiązania podany przez Pana Kiełbasę dużo ciekawszy niż ten na edulandii
27 sie 16:58
Janek191:
@karol
Skąd się wzięło 20 ?
27 sie 17:02
bezendu: Na edulandii to robił jakiś uczeń chyba
27 sie 17:02
Janek191:
Powinno być
→
BC = [ − 1; 5 ]
27 sie 17:08
Agaaa: ej są gdzieś te odpowiedzi? bo link od Karol mi nie wchodzi
27 sie 17:10
bezendu: są w tym linku zobacz jak masz przykładowe odpowiedzi
27 sie 17:13
Agaaa: no i mi to wyskakuje:
Nie znaleziono strony o podanym adresie
Przepraszamy. Strona, której szukasz nie została odnaleziona.
Prawdopodobnie została skasowana, zmieniono jej nazwę albo została czasowo usunięta.
27 sie 17:16
27 sie 17:22
Agaaa: ehh nie chce mi i tak wejść

może o kompa bo nie mam tu żadnych programów zainstalowanych
27 sie 17:28
Lorak: może chodzi o przeglądarkę, spróbuj innej.
27 sie 17:32
ciuchcia: bida, nie było dowodu geometrycznego
27 sie 17:45
Janek191:
@Agaaa
Mnie wyskoczyły arkusze

Spróbuj na:
gazeta.pl matura poprawkowa
27 sie 17:54
karol:
Przepraszam za BC = [−1, 3], źle przepisałem sobie z kartki, powinno być tak, jak podał
Janek191, czyli BC = [−1, 5]. Wynik na pole jest jednak dobry, bo patrząc na 3 brałem
do obliczeń poprawną wartość 5.
27 sie 18:26
rooda: mozecie mi wytłumaczyć to z kostką? dlaczeo 1/36 a nie 1/18
27 sie 18:49
Kostek:
Ile jest wszystkich możliwych wyników otrzymania piątki i piątki przy dwukrotnym rzuceniu
kostką?
27 sie 18:53
rooda: ale chodzi o sumę czy liczbę oczek? bo chyba zle zrozumialam zadanie (że w dwóch rzutach
otrzymamy po pięc oczek?
27 sie 18:58
arni:
zad 28 dane: α −−kąt ostry , tgα=2
| | sinα−cosα | |
oblicz wartość : W= |
| |
| | sinα+cosα | |
| | sinα | |
dzieląc licznik i mianownik przez cosα≠0 i podstawiamy za |
| =tgα |
| | cosα | |
otrzymujemy:
| | tgα−1 | | 2−1 | | 1 | |
W = |
| = |
| = |
| |
| | tgα+1 | | 2+1 | | 3 | |
27 sie 23:03