Proszę o pomoc na egzamin!
Ag: Witam bardzo prosze o pomoc w kilku zadaniach mam dis egzamin poprawkowy i z 18 adan nie umiem
rozwiazac 4

1.Dla jakiego m funkcja f (x) =(m+2)x + 2 m jest malejąca?
2.do jakiego m funkcja y = (m−1)x+3 jest stała?
3.Prioste 3y−2x+5=o i y −ax−b=0 sa prostopadłe ile wynosi i ?
4.do jakiego m miejscem 0 funkcji y=2x+m−3 jest liczbą 2?
Błagam o pomoc

!
27 sie 09:31
karol:
Właśnie trwa egzamin poprawkowy
27 sie 09:51
Ag: No chyba nie Mój
27 sie 09:53
Piotr 10: W 1 i 2 zadaniu musisz wiedzieć kiedy funkcja jest malejaca i stala. To zalezy od wspolczynika
a. Wzór ogolny funkcji liniowej to y=ax+b
27 sie 09:59
27 sie 10:06
Ag: Dziękuje
27 sie 10:08