Rozwiąż równanie (2-3p{3})(x-2p{3}) = x+8. Rozwiązanie zapisz w postaci a + bp{c
kamczatka: Rozwiąż równanie (2−3√3)(x−2√3) = x+8. Rozwiązanie zapisz w postaci a + b√c, gdzie a,b,c
są liczbami całkowitymi.
Wymnożyłem to wszystko ale wynik wychodzi zły. Pomocy.
13 sie 20:42
Eta:
x= √3−1
13 sie 20:47
kamczatka :
2x−4
√3−3
√3x+18=x+8
2x−3
√3−x=9+7
√3
x(2−3
√3−1}=9+7
√3
x=U{9+7
√3)(2−3
√3)
taki wynik ?
13 sie 20:47
kamczatka: powinno wyjść x= −1+√3 czyli Eta dała dobry wynik ale skąd on się wziął ?
Czemu używasz mojego nicku kamczatka : ?
13 sie 20:49
kamczatka :
to nie jest Twój nick bo go nie zarezerwowałeś

również dobrze mogę powiedzieć , że Ty
używasz mojego nicku ...
13 sie 20:51
ZKS:
13 sie 21:01
kamczatka : Albo ja słyszę jakieś głosy i mówię sam do siebie
13 sie 21:03
ZKS:
13 sie 21:04
Eta : przepraszam nie mogłam się zalogować

ale wynik −1+
√3 jest ok
13 sie 21:04
Eta:

ja jestem
Eta
13 sie 21:05
bezendu: wiem
13 sie 21:06
Eta:
Coś Ty ?
13 sie 21:06
bezendu: oczywiście przyznam się że post 20:51 i 21:03 są moje
13 sie 21:07
Eta:
13 sie 21:08
kamczatka: 
to jak z tym zadaniem ?
13 sie 21:08
bezendu: No co ? dobra

idę robić zadanka
13 sie 21:09
Eta:
A 21:04 ? Eta .... czyj wpis?
13 sie 21:09
bezendu: @kamczatka teraz nie wiadomo czy Ty to Ty
13 sie 21:09
bezendu: Też mój
13 sie 21:09
13 sie 21:10