proste równanie
kamczatka:
| | √5+1 | |
czemu to się równa |
| ? |
| | 2 | |
13 sie 20:40
Eta:
złotej liczbie
13 sie 20:42
kamczatka :
4
√5+4=4
√5+4
0=0
13 sie 20:43
kamczatka: chodzi mi czemu z tego równania wychodzi takie coś ? przecież jak skrócę 4 z 2 to jak się
skraca ta druga 2?
13 sie 20:43
kamczatka :
| 2√5+2−2(√5+1) | | 2√5+2−2√5−2 | |
| = |
| =0 |
| 4 | | 4 | |
13 sie 20:44
kamczatka: to udowadniasz że L=P ale jakby nie było podanego wyniku to skąd byś wiedział ile wynosi wynik
po skróceniu ?
13 sie 20:46
kamczatka :
czemu to się równa no to cofamy się do gimnazjum
| 2√5+2 | | 2(√5+1) | | √5+1 | |
| = |
| = |
| |
| 4 | | 4 | | 2 | |
13 sie 20:49
Eta:
| 2√5+2 | | 2(√5+1) | | √5+1 | |
| = |
| = |
| |
| 4 | | 4 | | 2 | |
13 sie 20:49
kamczatka :
ale to już jest wyżej

już wpadłem na to
13 sie 20:51
13 sie 20:55
Eta:
2x−4
√3−3
√3x+18=x+8
x−3
√3x = 4
√3−10
x(1−3
√3)= 4
√3−10
| | 4√3−10 | | 1+3√3 | |
x= |
| * |
| =...... dokończ |
| | 1−3√3 | | 1+3√3 | |
13 sie 20:56
kamczatka: Eta a skąd tam 18 ?
13 sie 21:13
Eta:
(−3√3)*(−2√3)= +3*2*3= .......
13 sie 21:15
kamczatka: no tak właśnie ja tam zrobiłem błąd bo coś mi się pomieszało i wpisałem 6√3 dzięki
13 sie 21:24