całka
Handball_93: ∫ cos2x dx =
8 sie 13:52
ZKS:
Możemy wykorzystać do tego wzór na
cos(2x) = 2cos
2(x) − 1
2cos
2(x) = cos(2x) + 1
| | 1 | | 1 | |
cos2(x) = |
| cos(2x) + |
| . |
| | 2 | | 2 | |
8 sie 13:54
Handball_93: i co dalej ? nie ma takiego wzoru na całkę
8 sie 14:00
ZKS:
Nie wiesz jak policzyć ∫ acos(αx)dx i ∫ Cdx ?
8 sie 14:02
Technik:
@ZKS ja bym zrobił przez podstawienie t=2x ale sprawdź bo ja jestem jeszcze laikiem w tych
rzeczach
| | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ cos2x dx= |
| ∫cosdtd= |
| sint+C= |
| sin2x+C ? |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
8 sie 14:14
ZKS:
Można przez podstawienie albo od razu policzyć.
8 sie 14:17
Technik: Dzięki ja swoją przygodę zaczynam dopiero od października

Mógłbym wiedzieć co studiujesz ?
8 sie 14:18
ZKS:
Budownictwo.
8 sie 14:28
Technik: a można wiedzieć na jakiej uczelni ?
8 sie 15:30
ZKS:
No nie wiem nie wiem.

PW.
8 sie 15:31
Technik:
8 sie 15:32
ZKS:
A Ty gdzie się teraz wybierasz na uczelnie?
8 sie 15:35
Technik: tak samo jak Ty stolica
8 sie 15:35
ZKS:
A jaki kierunek wybrałeś?
8 sie 15:36
Technik: Fizyka Techniczna

z matmy jestem cienki 88% podstawa
8 sie 15:37
ZKS:
To cienki?

A rozszerzenie na ile było?
8 sie 15:38
Technik: nie było roz

Rozszerzoną pisałem tylko fizykę i angielski
8 sie 15:39
ZKS:
Na spokojnie byś pewnie napisał na 70% rozszerzenie z matematyki.
8 sie 15:40
Technik: Wolałem skupić się na fizyce

A teraz właśnie robię kurs e−trapez

pisałem raz roz ale
miałem 20 %
8 sie 15:45
ZKS:
Pamiętam jak ja pisałem próbną i miałem chyba 28% z matematyki rozszerzonej.
8 sie 15:56
8 sie 16:39