yy
nikiii: jeden z kątów trójkąta rownoramiennego ma miare 1200. oblicz obwod tego trojkata jezeli jego
dluzszy bok ma dlugosc 15cm.
co chwile to rozwiazuje i mam inne wyniki jak to w koncu bedzie? z matmy jestem ciemna i ciezko
mi idzie
4 sie 14:03
bezendu:
Nie dziwię się, że Ci nie wychodzi skoro tam jest 1200 stopni
4 sie 14:06
ICSP: nawet sferyczne tyle nie maja
4 sie 14:10
nikiii: ejjjj nie czepiaj sie, pisze wszystko tak jak mam na zagadnieniach
4 sie 14:11
bezendu:
ICSP to kąty przy podstawie pewnie mają po 300
0 
wtedy prawię by się zgadzało
4 sie 14:12
ICSP: musimy

żaden trójkąt nie ma kąta który ma 1200
o. Błąd w treści
4 sie 14:12
bezendu: skoro tak masz w zagadnieniach to licz 1200
0 ciekawy jaki wynik wyjdzie
4 sie 14:15
nikiii: ej nie smiej sie ze mnie
4 sie 14:15
bezendu: w sumie to nie tak źle... poznasz nowych kolegów i koleżanki, może lepiej zrozumiesz
matematykę, normalnie same plusy
4 sie 14:17
monik: Ty tak na serio? "BABA" Ci podała 1200o ? Może 120o ?
4 sie 14:18
nikiii: no narazie to koledzy maja ze mnie beke a matmy jak nie umialam tak dalej nie umiem
4 sie 14:19
nikiii: nie no podala mi 1200 juz nie pierwszy blad w zadaniach jest
4 sie 14:19
5-latek: Powinnas sama wiedziec z esuma katow wewnetrznych w trojkacie to 180 stopni wiec jesli masz zle
przepisane to sama popraw.
ma byc 120 stopni wobec tego ten kat bedzie katem wierzcholkowym (czli bedzie to kat przy
wierzcholku trojkata. Z racji tego ze to jest trojkat rownoramienny to ile beda wynosily katy
przy podstawie.Katy przy podstawie w trojkacie rownoramiennym sa rowne . Wobec tego ile
wynosza te katy w tym zadaniu . . Jka to bedziesz wiedzic to narysuj ten trojkat . Moze
chociaz zrob to na poczatek anie biadolic ze nic nie umiem
4 sie 15:16
monik: Ty starasz się cokolwiek nauczyć czy tylko chcesz mieć rozwiązane zadania?
4 sie 15:24
Bogdan:

Korzystam z materiału znanego gimnazjaliście.
| | 15 | | √3 | |
x√3 = |
| /* |
| ⇒ x = 2,5√3 |
| | 2 | | 3 | |
Obwód trójkąta L = 15 + 4x = ...
4 sie 21:45
4 sie 21:47
max:
4 sie 21:48
Bogdan:
Bylem o minutę szybszy
Eto 
, pozdrawiam
4 sie 21:50
max:
Równie
cieplutko..... pozdrawiam
4 sie 21:52
Eta:
i.........
4 sie 21:57