olimpiada matematyczna
mika: Mam problem z dwoma zadaniami 1) udowodnij ze 1+1=2
2) udowodnij ze 2+1=2 prosze o pomoc zadania wziete z olimpiady
3 sie 19:36
imię czasem nick: Myślę nad tym .
I wymyśliłem ,że 1 + 1 = 10
3 sie 22:05
Trivial: 1+1 w oczywisty sposób równe jest 10.
4 sie 21:07
max:
Ja stawiam,że
1 1
4 sie 21:13
4 sie 21:19
Saizou : mogę ja
4 sie 21:19
bezendu: proszę
Saizou ciekawe jaki wynik ?
4 sie 21:21
Saizou :

jeden z kątów trójkąta równoramiennego ma miarę 120
o. oblicz obwód tego trójkąta jeżeli jego
dłuższy bok ma długość 15cm.
z tw. sinusów
4 sie 21:26
bezendu:
Saizou chyba nie przeczytałeś dokładnie polecenia
4 sie 21:28
Trivial: 1 + 1 = 10, wystarczy że zna się system binarny.
4 sie 21:32
Saizou : hehe to nie maturka a zsumować boki potrafisz xd
4 sie 21:33
bezendu: tylko ciekawe skąd u Ciebie sin120 jak ma być sin1200
4 sie 21:35
Saizou : a zbuduj trójkąt o mierze kątów większej niż 1200
4 sie 21:36
bezendu:
ja tego nie zrobię, ale autorka postu zaznaczała, że polecenie jest dobre
4 sie 21:38
Saizou : no zdarzają się błędy

sin(1200)=sin(3*360+120)=sin(120) jaki fart że pasuje xd
4 sie 21:42
bezendu: a policz to bez twierdzenia sinusów
4 sie 21:43
4 sie 21:45
max:

Obwód L= 15+10
√3= 5(3+2
√3)[j]
4 sie 21:46
Saizou : Eto nie uważasz że te zależności są trochę na wyrost jak się zna trygonometrię ?
4 sie 21:49
max:
Nie uważam

do
gimnazjum chodziłeś?
4 sie 21:50
bezendu:
i tam były trójkąty specjalne 30,60,90 i 45,45,90
4 sie 21:51
4 sie 21:52
Saizou : yyyyyyyyy.....kiedy to było

dawno i nieprawda xd
a drugą sprawą jest że chyba było tak że 'wywalili' trygonometrię na rzecz tych zależności
4 sie 21:52
max:

Natychmiast masz odp: |AC|=16 , |AB|= 8
√3
4 sie 21:56
Eta:
4 sie 21:56
bezendu: w końcu

a można prosić do mojego wątku z planimetrią ?
4 sie 21:57
Saizou : w sumie 'jeden pies' ważne żeby wyniki były dobre
4 sie 21:57
4 sie 22:04
Eta:
4 sie 22:11
Bogdan:
Broń mnie losie przed taką przypadłością: "nie rozróżniam kobiet"
4 sie 22:26
Eta:
Dobre ...

4 sie 22:29