działania na pierwiastkach cd
aaa: √11−4√7 − √29−4√7
1 sie 22:50
Saizou : pomyśl trochę pod pierwiastkiem musisz odnaleźć wzór skróconego mnożenia
1 sie 22:52
matura:
(2−√7)2=11−4√7
(1−2√7)2=29−4√7
1 sie 22:54
matura: przepraszam
1 sie 22:54
aaa: Myślałam, że w pierwszej częsci muszę podstawić 4√7 jako 2ab ale nie wychodzi mi w żadnej
konfiguracji
1 sie 22:55
max:
(2−√7)2= ......... = 11−4√7 (1−2√7)2= ........ = 29−4√7
√a2= |a|
W= |2−√7|−|1−2√7| =............
1 sie 22:56
max:
Oblicz: √9−4√5+√46−6√5=......
1 sie 23:04
1 sie 23:08
aaa: dziękuje bardzoo
1 sie 23:15
matura:
W=|2−√5|+|1−3√5|=..
1 sie 23:21
matura:
W=|2−√5|+|1−3√5|=..
1 sie 23:21