matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Kostek:
wielomian w przy dzieleniu przez x−1, x−2, x−3 daje odpowiednio reszty 1,2,3 wyznacz resztę z dzielenia tego wielomianu w przez iloczyn (x−1)(x−2)(x−3) zrobiłem coś takiego (x−1)(x−2)(x−3)=x
3
−6x
2
+11x−6 a dalej brak pomysłu
29 lip 18:07
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3038.html
29 lip 18:11
Kostek:
czyli układ 3 niewiadomych ?
29 lip 18:13
ICSP:
może
29 lip 18:14
Piotr 10:
W(x)=(x−1)(x−2)(x−3)*Q(x)+ax
2
+bx+c W(1)=1 W(2)=2 W(3)=3 I rozwiazujesz to
29 lip 18:18
ICSP:
już nawet od razu widać ze R(x) = x
29 lip 18:20
ccc:
Widać od razu,że jest
upał
29 lip 20:09