.
Kasia: hej

możecie mi pomóc z zadaniem :
wykonaj wskazane działania:
b) (2
7:2
−3)
−2:(2
6)
0,5
wielkie dzięki za pomoc
25 lip 12:15
asdf: a−12+6+3 = a...
25 lip 12:17
Kasia: skąd Ci się wzięło na końcu +3?
25 lip 12:19
ICSP: w mianowniku masz x
−3 więc korzystając z tego wzorku dwa minusy uprościły się i dały plus.
25 lip 12:25
Kasia: a w drugim ?
25 lip 12:27
asdf: daj pierw wlasne obliczenia
25 lip 12:30
ICSP: drugie identycznie :
(27 : 2−3)−2 : (26)0,5 = 27 −(−3))−2 : 26 * 0,5 =
= (210)−2 : 23 = 2−20 : 23 = 2−20 − 3 = ...
25 lip 12:31
25 lip 12:31
wik_gg8947201: b)
2−14−6−3
25 lip 12:32
Kasia: dziękuje Wam kochani bardzo za pomoc
25 lip 12:34