geometrija
Saizou : Bezendu mam pytanie, a raczej prośbę, poda mi swojego emaila, to ci wyślę zadania
24 lip 20:35
Saizou : i poproszę o usunięcie postu [N[bezendu] żeby nikt nikogo nie nachodził czy coś w tym stylu
24 lip 20:43
bezendu: właśnie sam miałem to napisać
24 lip 20:44
Saizou : i mam jeszcze gdzieś kartkę z zadaniami z trójkątami, tylko nie mogłem jej znaleźć
24 lip 20:47
Eta:
24 lip 20:49
bezendu:
24 lip 20:50
bezendu: Dziękuje
Saizou wszystko doszło
24 lip 20:52
Nie umiem matematyki: Hej bezendu ciebie tu tak przygotowują do matury . Możecie i mi pomoc?
24 lip 20:57
bezendu: Hey

a w czym mamy Ci pomóc ?
24 lip 21:06
Nie umiem matematyki: W przyszłym napisaniu matury z matematyki .
24 lip 21:20
Saizou : ale chodziło czego nie rozumiesz i w czym można ci pomóc
24 lip 21:21
bezendu: no to rób zadania i wstawiaj jak czegoś nie wiesz

innego lekarstwa na to nie ma i nie będzie
24 lip 21:21
Nie umiem matematyki: A ty dostałeś zadania

moze i mi jedno zadacie?
24 lip 21:25
bezendu: Dostałem zadania z planimetrii bo to mi nie idzie i poprosiłem
Saizou żeby mi wysłał kilka
zadanek

chcesz zadania załóż nowy temat to dostaniesz kilka
24 lip 21:27
5-latek: Zadanie. Powiedzial trzmiel do pszczoly,, Jesli juz nie robisz takich okraglych komorek jak
moje to moglabys przynajmniej robic je w kwadratowa kratke , to znacznie prostsze". Pszczola
odpowiedziala . Slusznie ale w moich szeciokatnych komorkach przy tej samej grubosci scianek
i tej samej ilosci zuzytego wosku miesci sie wiecej miodu> Udowodnij ze pszczola miala racje
. Zaloz ze dno komorek jest plaskie .
24 lip 21:43
24 lip 21:50
bezendu: 5−latek widziałem ale nie wiem jaki komentarz napisać
24 lip 21:51
5-latek: Nic nie piszesz . Wykazales przeciez ze reszta to 6.
24 lip 21:54
5-latek: A to zadanie wyzej zrob
24 lip 21:54
bezendu: objętość kuli i objętość sześciokątu foremnego ?
24 lip 22:01
5-latek: Wskazowka. Wykaz ze kwadrat o tym samym polu co szesciokat foremny ma wiekszy obwod lub ze
szeciokat foremny o tym samym obwodzie co kwadrat ma wieksze pole.
24 lip 22:05
5-latek: No to prosze Oznacz bok kwadratu przez x i bok szeciokata foremnego przez y .
| | 3y2√3 | | 27 | |
1. Z rownosci obu tych pol jest ze x2= |
| to x=y4√ |
| ≈1,6y to 4x≈6,4y to |
| | 2 | | 4 | |
4x>6y.
2.Z rownosci obwodow tych figur (tak nawiasem mowiac sa to utwory geometryczne ) wynika ze
| | 2x | | 3y2√3 | | 2x2√3 | | 3y2√3 | |
4x=6y to y= |
| to |
| = |
| ≈1,15x2 to |
| >x2 |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 2 | |
24 lip 23:17