LOGARYTMY
SEB: LOGARYTMY
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log3 |
| + log3 |
| + log3 |
| + .... log3 |
| |
| | 3 | | 3 | | 9 | | 36 | |
23 wrz 18:39
SEB: i trzeba to obiczyc nie mam pojecia jak sie do tego zabrac
23 wrz 18:39
Bogdan:
Zastosuj wzór: log
ax
1 + log
ax
2 + ... + log
ax
n = log
a(x
1*x
2*...*x
n)
Wzory na logarytmy są tu
218
23 wrz 18:48
AS: Podstawowe twierdzenie: log
pa + log
pb + ...log
pm = log
p(a*b*...*m)
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
L = log3( |
| * |
| * |
| ... |
| ) = log3( |
| ) = |
| | 3 | | 3 | | 9 | | 36 | | 3*3*32*33*34*35*36 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log3( |
| } = log3( |
| ) = log3( |
| )22 = |
| | 31+1+2+3+4+5+6 | | 322 | | 3 | |
22*log
3(3
−1) = 22*(−1) = −22
23 wrz 18:55
Bogdan:
Dobry wieczór Asie
23 wrz 18:57
AS: Widzę że na posterunku.
Chciałbym mieć 1% Twojej wiedzy matematycznej.
23 wrz 18:59
Bogdan:
Nie bądź Asie taki skromny, niejednokrotnie podziwiałem Twoje rozwiązania i uwagi
zamieszczane na tym forum, A twoje zadania dawały mi wiele satysfakcji.
Pozdrawiam.
23 wrz 19:16
Eta:
Widzę , jak pięknie sobie
"słodzicie" 
to do tych słodyczy dodam: pozdrawienia dla
wytrawnych matematyków
23 wrz 19:40
AS: Dziękujemy za pozdrawienia
24 wrz 09:59