matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne. Wykaż że
szak:
Wykaż że
sinα
1+cosα
2
+
=
1+cosα
sinα
sinα
(tg
2
α−sin
2
α) * ctg
2
α = sin
2
α
23 wrz 17:56
Eta:
zad1/ zobacz
20794
23 wrz 18:16
Eta:
zad2/ wiesz ,że tgα*ctgα=1 to tg
2
α*ctg
2
α=1 przy założeniu ,: sinα≠0 i cosα≠0
cos
2
α
L= tg
2
α*ctg
2
α − sin
2
α*
= 1 − cos
2
α= sin
2
α
sin
2
α
L=P jest tożsamością przy założeniu,że: cosα≠0 i sinα≠0
23 wrz 18:21
szak:
Dziękuje za pomoc
23 wrz 18:53