naszkicuj
lenkaa: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=12x2 następnie korzystając z odpowiednich przekształceń
naszkicuj y=12 (x+2)2−3. Podaj przedziały monotoniczności.
21 cze 16:57
lenkaa:
21 cze 17:20
Aga1.: | | 1 | |
Wykres funkcji f(x)= |
| x2 przesuń o 2 jednostki w lewo i 3 w dół. |
| | 2 | |
21 cze 17:24
lenkaa: tylko tyle ?
nie muszę y=1/2(x+2)2−3 przekształcać na postać iloczynową (obliczać delty )
21 cze 17:29
nowy: nie, Aga1 dobrze pisze
21 cze 17:31
lenkaa: aaa, no o dzięki za pomoc.
21 cze 17:33
Janek191:

Wykresy :
21 cze 19:31
21 cze 23:10