oblicz niewiadome ciagów geometrycznych
glab z matmy: wyzancz niewiadome dane:
a) a1=9 q=? an=144 n=5 Sn=?
b)a1=? q=2 an=? n=9 Sn=4088
c)a1=? q=1/2 an=5/16 n=? Sn=19 11/16
d)a1=4 q=3 an=? n=? Sn=13120
e)a1=? q=6 an=? n=5 Sn=1555
f)a1=2 q=? an=1458 n=? Sn=2186
g)a1=? q=√5 an=625√5 n=8 Sn=?
h)a1=−√3 q=√6 an=−108√2 n=? Sn=?
21 wrz 21:43
21 wrz 21:45
glab z matmy: co 279?
21 wrz 21:51
glab z matmy: tyle to ja wiem.
21 wrz 21:53
Bogdan:
Kliknij w to
279, otworzy się strona z informacjami przydatnymi w tym zadaniu.
21 wrz 21:53