matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
a:
wartość cosα gdzie α jest miarą kąta ostego wynosi: patrz rysunek a=
√
3
b=
√
11
γ=60
o
β= 90
o
12 cze 20:36
a:
prosze o pomoc :c
12 cze 21:22
jakubs:
To jest trójkąt prostokątny, z twr. Pitagorasa możesz wyznaczyć trzeci bok. Później skorzystaj z
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
12 cze 21:27
a:
wyszlo mi, dziękuję za pomoc
12 cze 21:30