matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pat:
Pat: tgα+ctgα=2,5 a)tg
2
α+ctg
2
α b)tg
4
α+ctg
4
α
12 cze 20:14
wbijanie gwoździa w...:
tg
2
α + ctg
2
α =(tgα + ctgα)
2
−2=4,25 tg
4
α + ctg
4
α =(tg
2
α +ctg
2
α)−2=16,0625
13 cze 15:29
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/206579.html
13 cze 16:54