bryly obrotowe
mique: Oblicz pole powierzchni bocznej stożka, którego pole przekroju osiowego wynosi 48cm2,
wysokość stożka ma 6 cm.
12 cze 00:15
12 cze 00:16
12 cze 00:16
Eta:

P(ABW)=48 ⇒ rH=48 ⇒
r= 8
l
2= H
2+r
2 ⇒ l=....
P
b= πrl =........
12 cze 00:55
mique: Dziękuję Eta ♥
Wiem, że to dla Ciebie nie zadania.... ale jestem dopiero w gimnazjum i nie mam za bardzo kogo
się poradzić, nie ma mi kto tego sprawdzić. .. Jeszcze raz dziękuję
12 cze 01:17
mique: Pole powierzchni boczne wyszło mi 80πcm2
12 cze 01:20