Błagam o POMOC !
POMOCY ;(:

Proszę o pomoc w zadaniach z fizyki ... błagam dla mnie fizyka to czarna magia, nie rozumiem
nic ... ; (.
BŁAGAM !
1) Samochód jadący poprostej z prędkością V1 = 10
ms przyspieszył i osiągnoł prędkość V2 =
15
ms. Znajdź kierunek i zwrot wektora zmiany prędkości!
2) Znajdź sumę trzech sił o kierunkach określonych na rysunku i zadanych wartościach F1=2N
F2=4N F3=4N [rysunek jest na górze]
Błagam o POMOC

!
21 wrz 19:29
21 wrz 19:36
POMOCY ;(: ja mam to napisane zeszycie ale i tak tego nie rozumiem ... ; (
Błagam !
21 wrz 19:45
imię lub nick:

wypadkowy wektor wektorów F1 i F3 to ten
czerwony jego waetość to 2N
fioletowy wektor wypadkowy wektorów F2 i
czerwonego
jego wartość będzie wynosiła
√22+42=2
√5N (a przynajmniej tak mi się wydaje

)
21 wrz 20:04
POMOCY ;(: ok dzieki a 1 .?
21 wrz 20:25
imię lub nick: przyznam się że nie wiem
21 wrz 20:28
POMOCY ;(: ; ( kurcze szkoda

a w 2 ... to bd ile wynosiła ta suma trzech sił ? 4
√5
21 wrz 20:32
imię lub nick: fioletowy wektor jest wypadkowym tych trzech pozostałych
√22+42=√20=√4*5=2√5
21 wrz 20:38
POMOCY ;(: aha ok

dzieki wielki
21 wrz 20:47