Funkcja homograficzna
jan: Prosze o rozwiazanie Funkcji homograficznej
F(x)=4 nad x+1+3b PILNE
10 cze 12:11
PW: Nie wiem co to jest "rozwiązanie funkcji homograficznej".
Rozumiem, że
ale co dalej?
10 cze 12:20
jan: OBLICZYC TO NARYSOWAC WYKRES
10 cze 12:22
wredulus_pospolitus:
hahaha
ale dobre ... genialny jesteś 'jan'
może jeszcze stopy wymasować Ci
10 cze 12:24
jan: bardzo chetnie
10 cze 12:26
jan: to co nikt nie pomoze?
10 cze 12:32
PW: | | 4 | |
Narysować f(x)= |
| i przesunąć wykres o odpowiedni wektor (dodam dla ułatwienia, że |
| | x | |
równoległy do osi OX).
10 cze 12:46
jan: ale jak ja wogole jestem cimny jak noc listopadowa
10 cze 12:52
jan: mam tylko zrobic tabelke i potem narysowac wykres
10 cze 12:57
wredulus_pospolitus:
jan −−− no to masz problem bo teraz czerwiec mamy ... siadaj do teorii i się ucz
10 cze 12:57
PW: No tak, "tylko zrobić tabelkę" − jak, jeśli jest tam tajemnicza liczba b?
| | 4 | |
Łatwo zrobisz tabelkę dla y= |
| . Potem przesuwając wykres robisz przykładową |
| | x | |
ilustrację dla konkretnego b. Nie wierzę,, że doszedłeś do funkcji homograficznej, a nie
wiesz nic o przesuwaniu wykresów.
10 cze 13:02
jan: wiem wiem tylko ja to mialem w szkole 30 lat temu a teraz potrzebuje pomoz wnuczkowi
10 cze 13:07
wredulus_pospolitus:
jan ... no to niech wnuczek zasiądzie do komputera ... pokaż mu 'teorię' zamieszoną na stronie
i niech sie uczy
10 cze 13:12
10 cze 13:21
Mateusz:
to oczywiscie dla jana
10 cze 13:22
PW: Pewnie zresztą źle domyśliłem się co oznacza niepoprawny napis 4
nad itd. Zadanie chyba
brzmi:
Narysuj wykres funkcji
− będą dwa przesunięcia wykresu funkcji
albo wręcz
10 cze 19:02
bezendu:
10 cze 19:03