matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymierność z mianownika.
.......:
Usuń niewymierność z mianownika: 5 a) −−−−−−
√
7
√
3
b) −−−−−−− 3
√
2
6 c) −−−−−−−−−
√
5
− 2
9 cze 17:50
Beti:
5
√
7
a)
*
= ...
√
7
√
7
√
3
√
2
b)
*
= ...
3
√
2
√
2
6
√
5
+2
c)
*
= ...
√
5
−2
√
5
+2
9 cze 17:59
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1635.html
9 cze 18:00