matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj dziedzinę funkcji.
duu:
a) f(x)=1/x−1 b) f(x)=x−4/x−6 c) f(x)=x/x+2 e) f(x)=2x/3x−1 g) f(x)=x2/2x+5 h)x2/x2=25
8 cze 19:00
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1435.html
8 cze 19:04
duu:
a. f(x)= 1/x−1 x−1=0 x=1 D=R\{1}
x−4
b. f(x)=
x−6
x−6=0 x=6 D=R\{6}
x
c. f(x)=
x+2
x+2=0 x=−2 D=R\{−2}
2x
e. f(x)=
3x−1
3x−1=0 3x=1 x=1/3 D=R\{1/3}
x
2
f. f(x)=
2x+5
2x+5=0 2x=−5 x=−2,5 D=R\{−2,5}
x
2
h. f(x)=
x
2
−25
x
2
−25=0 (x−5)(x+5)=0 x=5 ∨ x=−5 D=R\{−5;5}
8 cze 19:21
Eta:
No i pięknie
8 cze 19:28
Iza:
f(x)=3x−1/x+5
20 cze 18:52
marcus:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1435.html
20 cze 19:06
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick