matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
noga z matmy pomocy:
wyznacz równanie prostej prostopadłej do l i przechodzącej przez punkt P L: y= − 4/3x+11 P (−4,−2)
8 cze 16:56
Eta:
k⊥l
3
k: y=
(x−x
P
)+y
P
4
y=........
8 cze 17:05
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
8 cze 17:06