Określ stopień wielomianu
glodnywiedzy: 3.Wyznacz współrzędne środka i promień okręgu o: (x−3)2 +(y+2)2=5
4.Dana jest funkcja kwadratowa określona wzorem: f(x)=2x2−5x−3
e)zapisz wzór funkcji f w postaci kanonicznej
f)sporządź wykres danej funkcji
g)zapisz wzór funkcji w postaci iloczynowej
h)określ maksymalny przedział w którym funkcja f jest rosnąca.
5.Wyznacz największą i najmniejszą wartość funkcji w danym przedziale:
f(x)=2x2−2X+1, <0,4>
6.Określ stopień wielomianu W(x)=(3x5+1)(6x4−7)2
Za 1.5 godziny mam egzamin z tych zadań proszę o pomoc! Jeśli cokolwiek potraficie zrobić
napiszcie − każda liczba mi pomoże
7 cze 12:35
bezendu:
Zadanie 1 S=(3,−2) r=√5
7 cze 12:39
wredulus_pospolitus:
student jesteś i nie potrafisz takich zadań rozwiązać

środek i promień okręgu

to jest poziom gimnazjum ... jak nie podstawowki
rusz cztery litery ... po lewej stronie masz teorię ... wszystko z tego z czym masz tutaj
problem masz tam dokladnie opisane
7 cze 12:40
kulfon: co sie dzieje z tym naszym gatunkiem ludzkim, ze im lepszy ma dostep do informacji wszelakiej,
tym bardziej niesamodzielny i nieporadny jest.... Koles, zamiast marnowac swoj czas i innych
lepiej wez sie za nauke, a nie czekasz na gotowe, leniu
7 cze 12:42
7 cze 12:42
glodnywiedzy: nie jestem studentem, i nie potrafię tych zadań rozwiązać. Owszem z teorią może w końcu bym to
rozwiązał ale zanim bym to zrozumiał to juz po egzaminie by było.
7 cze 12:43
kulfon: Jeszcze wez popros kogos zeby za Ciebie na egzamin poszedl i napisal za Ciebie...
7 cze 12:44
glodnywiedzy: ty jestes dobrym jeleniem wiec ty pojdziesz za mnie.
7 cze 12:46
bezendu: jeleniem to jesteś Ty skoro nie potrafisz tego zrobić proponuje zostanie w tej samej klasie
rok
7 cze 12:48
kulfon: beka. Koles, wez sie nie ucz. Niewykształconymi ludzmi lepiej się rządzi.
7 cze 12:49
bezendu:
7 cze 12:49
wredulus_pospolitus:
no i bezendu także stracił cierpliwość

odetchnąłem z ulgą że nie jest studentem (słowo−klucz "egzamin" mnie zmylił)
do autora −−− zamiast na 1,5h przed mogłeś siąść do dupie do zadań tydzień temu (chociażby),
nie wspominając już o regularnym podnoszeniu swoich umiejętności i wiedzy w tych dzialach
7 cze 12:51
5-latek : Stopien wielomianu okreslasz w ten sposob ze patrzysz jaka bedzie najwyzsza potega przy x (albo
wyliczasz )
(3x5+1)(6x4−7)2 ja widze bez liczenia ale Ty jesli nie to licz −drugi anwias wzor skroconego
mnozenia i mamy (3x5+1)(36x8−84x4+49)= ile to bedzie 3x5*36x8 i taka jaka bedzie potega
przy x to taki bedzie stopien wielomianu
7 cze 12:58
5-latek : To sa wlasnie takie efekty nie zagladania do ksiazki lub jej braku. Myslenie w ten sposob po
co mi ksiazka skoro jest internet i tam wszystko mam jest bledne i wlasnie takie sa skutki
tego.
Do tego olewanie zajec bo nie wierze ze jakby chodzil na zajecia to takie zadanka by
rozwiazywal z palcem w nosie .
7 cze 13:06