matematykaszkolna.pl
Określ stopień wielomianu glodnywiedzy: 3.Wyznacz współrzędne środka i promień okręgu o: (x−3)2 +(y+2)2=5 4.Dana jest funkcja kwadratowa określona wzorem: f(x)=2x2−5x−3 e)zapisz wzór funkcji f w postaci kanonicznej f)sporządź wykres danej funkcji g)zapisz wzór funkcji w postaci iloczynowej h)określ maksymalny przedział w którym funkcja f jest rosnąca. 5.Wyznacz największą i najmniejszą wartość funkcji w danym przedziale: f(x)=2x2−2X+1, <0,4> 6.Określ stopień wielomianu W(x)=(3x5+1)(6x4−7)2 Za 1.5 godziny mam egzamin z tych zadań proszę o pomoc! Jeśli cokolwiek potraficie zrobić napiszcie − każda liczba mi pomoże
7 cze 12:35
bezendu: Zadanie 1 S=(3,−2) r=5
7 cze 12:39
wredulus_pospolitus: student jesteś i nie potrafisz takich zadań rozwiązać środek i promień okręgu to jest poziom gimnazjum ... jak nie podstawowki rusz cztery litery ... po lewej stronie masz teorię ... wszystko z tego z czym masz tutaj problem masz tam dokladnie opisane
7 cze 12:40
kulfon: co sie dzieje z tym naszym gatunkiem ludzkim, ze im lepszy ma dostep do informacji wszelakiej, tym bardziej niesamodzielny i nieporadny jest.... Koles, zamiast marnowac swoj czas i innych lepiej wez sie za nauke, a nie czekasz na gotowe, leniu
7 cze 12:42
bezendu: wredulus... to raczej nie student.... tu masz zadanie 4,5 https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
7 cze 12:42
glodnywiedzy: nie jestem studentem, i nie potrafię tych zadań rozwiązać. Owszem z teorią może w końcu bym to rozwiązał ale zanim bym to zrozumiał to juz po egzaminie by było.
7 cze 12:43
kulfon: Jeszcze wez popros kogos zeby za Ciebie na egzamin poszedl i napisal za Ciebie...
7 cze 12:44
glodnywiedzy: ty jestes dobrym jeleniem wiec ty pojdziesz za mnie.
7 cze 12:46
bezendu: jeleniem to jesteś Ty skoro nie potrafisz tego zrobić proponuje zostanie w tej samej klasie rok emotka
7 cze 12:48
kulfon: beka. Koles, wez sie nie ucz. Niewykształconymi ludzmi lepiej się rządzi.
7 cze 12:49
bezendu: emotka
7 cze 12:49
wredulus_pospolitus: no i bezendu także stracił cierpliwośćemotka odetchnąłem z ulgą że nie jest studentem (słowo−klucz "egzamin" mnie zmylił) do autora −−− zamiast na 1,5h przed mogłeś siąść do dupie do zadań tydzień temu (chociażby), nie wspominając już o regularnym podnoszeniu swoich umiejętności i wiedzy w tych dzialach
7 cze 12:51
5-latek : Stopien wielomianu okreslasz w ten sposob ze patrzysz jaka bedzie najwyzsza potega przy x (albo wyliczasz ) (3x5+1)(6x4−7)2 ja widze bez liczenia ale Ty jesli nie to licz −drugi anwias wzor skroconego mnozenia i mamy (3x5+1)(36x8−84x4+49)= ile to bedzie 3x5*36x8 i taka jaka bedzie potega przy x to taki bedzie stopien wielomianu
7 cze 12:58
5-latek : To sa wlasnie takie efekty nie zagladania do ksiazki lub jej braku. Myslenie w ten sposob po co mi ksiazka skoro jest internet i tam wszystko mam jest bledne i wlasnie takie sa skutki tego. Do tego olewanie zajec bo nie wierze ze jakby chodzil na zajecia to takie zadanka by rozwiazywal z palcem w nosie .
7 cze 13:06