Uzasadnij równość
Zbyszek: Uzadadniej równość
6 cze 20:26
pigor: ..., np. tak :
| | √6 | | √6 | |
L= |
| = |
| = |
| | √22+12√2 | | √18+12√2+4 | |
| | √6 | | √6 | | √6 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| | √(3√2)2+ 2*3√2*2+22 | | √(3√2+2)2 | | 3√2+2 | |
| | √6*(3√2−2) | | 3√12−2√6 | | 6√3−2√2√3 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| | (3√2+2)*(3√2−2) | | 18−4 | | 18−4 | |
i nie wyjdzie mi , nie widzę P strony , nie wiem
co nie tak, może ktoś inny pobawi się tym ...
6 cze 21:07
pigor: ..... chyba po lewej stronie coś zjadłeś w liczniku, mam na myśli liczbę 14

. ...
6 cze 21:10
pigor: a chyba i coś z tym
√6 nie tak jeszcze, albo z prawą stroną u Ciebie
a więc czy na pewno dobrze przepisałeś swój przykład
6 cze 21:13
Zbyszek: jest w 100% dobrze przepisane... a z tyłu książki nie ma odpowiedzi
6 cze 21:46
pigor: no to szukaj co źle zrobiłem

bo mnie się nie chce ... piwo "stygnie" ...
6 cze 21:53
Bogdan:
Przed chwilą ten temat był tu
205875 omówiony
6 cze 22:02