pomocy !!!!
Patrycja : (3x−2)2−5x−(3x+2)(3x−2)<(2−3x)2−9x2+4
6 cze 18:30
bezendu: 55 tak trudno spojrzeć w wzory skróconego mnożenia

musisz robić ten spam ?
6 cze 18:33
Patrycja : może nie potrafię po to jest forum
6 cze 18:34
bezendu: to może pokaż jak liczysz wtedy powiemy gdzie masz błąd

a nie idziesz sobie na łatwiznę i
chcesz żeby ktoś za Ciebie robił
6 cze 18:35
Patrycja : jak potrafię to rozwiązuje zadania wszystkim , mam problem z − i zawsze robię błędy xd
6 cze 18:38
bezendu: człowiek uczy się na błędach... więc wstaw i zobaczymy czy masz błędy..
6 cze 18:39
Patrycja : nie wiem jak się mam za to zabrać

/// mógłbyś mi pokazać ten przykład bo mam dużo takich do
zrobienia ?
6 cze 18:47
bezendu:
(3x−2)2=9x2−12x+4
(3x+2)(3x−2)=9x2−4
(2−3x)2=4−12x+9x2
dalej działaj sama
6 cze 18:56
Patrycja : dziękuję
6 cze 18:56