algebra
dawid: Trivial, Krzysiek, Vizer moglibyście zajrzeć do tego tematu, jeżeli mielibyście czas

?
205723
5 cze 22:59
dawid:
6 cze 00:44
dawid:
6 cze 18:36
dawid: Trivial mógłbyś zobaczyć [potwierdzić / obalić] post z godziny 20:48 w powyższym temacie

?
7 cze 01:15
Trivial: Nie chce mi się czytać całego wątku. Jakbyś streścił problem to może pomogę.
7 cze 13:40
Vizer:
Cześć
Trivial 
Ogólnie chodzi o prawidłowe zapisanie bazy przestrzeni rozwiązań układu równań :
{2x − 2y + z = 0
{2y + z = 0
{−z = 0
Ja zapisałem to jako : x[0,0,0] + y[0,0,0] + z[0,0,0], ale tak jak pisałem w temacie z linka,
nie umiałem nigdy zapisywać tych baz i dlatego nie jestem pewien rozwiązania
7 cze 13:51
dawid:
7 cze 15:21
Trivial:
Cześć
Vizer.

Baza rozwiązań tego układu równań jest zerowymiarowa. Przestrzeń rozwiązań
składa się tylko z jednego wektora, tj. (0,0,0).
7 cze 16:03
Vizer:
No i wyjaśnione
7 cze 16:06
dawid: a jakby była większa ilość

? tj.:
⎧ x = 0
⎨ y − α = 0
⎩ z + α = 0
to jaka baza tutaj ?
7 cze 16:57