matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz styczną do funkcji w punkcie. HELP :(
Mario:
Wyznacz styczną do funkcji w punkcie. f(x) =
x + 1
x
,x
0
= 2 z jedynką mi nie wychodzi
5 cze 21:48
Nienor:
https://matematykaszkolna.pl/forum/205748.html
5 cze 21:52
Tadeusz:
... policz pochodną ... i jej wartość dla x=2 Będzie to współczynnik kierunkowy. A współrzędne punktu to już chyba banał −
5 cze 21:54
Mario:
dziękuję : * Od Natalii.
5 cze 21:55
Mario:
<3
5 cze 21:58