ostrosłupy
lili: może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie zadane na stronie 993 ?

proszę bo sama tego nie
rozkminie
5 cze 16:49
Basia: Jasnowidze do pracy !
5 cze 16:51
5 cze 16:51
lili: kurcze noo nie wiem jak naprowadzić na tą strone chodzi mi o 5 zadanie w ostrosłupach
(ostrosłupy trójkątne )
5 cze 16:53
Basia: wejdź na stronę; skopiuj adres z okienka przeglądarki i wklej link
5 cze 17:02
5 cze 17:03
lili: tak tak
5 cze 17:09
5 cze 17:10
Basia: a czego tam nie rozumiesz ?
5 cze 17:10
5 cze 17:14
lili: w 5 zadaniu
5 cze 17:14
Basia:
spodek wysokości to punkt przecięcia wysokości trójkąta równobocznego
spodek dzieli ją na odcinki
13h i
23h
| | 2 | | 2 | | a√3 | | a√3 | |
x = |
| h = |
| * |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | |
5 cze 17:17
lili: | | 2a√3 | |
tak wiem wiem ale dlaczego to nie jest pomnożone ? nie wyjdzie |
| ? |
| | 6 | |
5 cze 17:23
Basia: a 2 i 6 może by tak skrócić się dało ?
5 cze 17:28
Basia: nikt tego nie mnoży, bo niebieckie dwójki się skracają
5 cze 17:30
5 cze 17:31