matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wektory.
Wiola:
Wyznacz wartość parametrów m i n, wiedząc, że wektory a i b są przeciwne: wektor a=[m−n,2−m], wektor b=[m+n,4+n]
3 cze 22:49
bezendu:
Janek191 pokazywał jak rozwiązywać tego typu zadanie
https://matematykaszkolna.pl/forum/205320.html
3 cze 22:52
krystek:
[m,n] przeciwny [−m,−n]
3 cze 22:55
krystek:
m−n=
−
(m+n) 2−m=
−
(4+n)
3 cze 22:58