Rozwiąż metodą graficzną.
domisimply: Rozwiąż metodą graficzną:
|(12)x − 1| = −2x2 − 8x − 5
2 cze 18:13
ZKS:
Mam nadzieję że funkcję kwadratową umiesz narysować więc zajmę się tłumaczeniem
| | 1 | |
wykresu y = | ( |
| )x − 1|. |
| | 2 | |
2 cze 18:19
domisimply: No właśnie nie pamiętam jak narysować kwadratową. To trudniejsze już za mną. Proszę bardzo o
pomoc :c
2 cze 18:20
domisimply: No właśnie nie pamiętam jak narysować kwadratową. To trudniejsze już za mną. Proszę bardzo o
pomoc :c
2 cze 18:20
ZKS:
| | 1 | |
Na początku rysujesz wykres y = ( |
| )x następnie przesuwasz go o |
| | 2 | |
wektor
u→ = [0 ; −1] (czyli o jedną jednostkę w dół) w ten sposób otrzymamy funkcję
| | 1 | |
y = ( |
| )x − 1. Teraz nakładamy wartość bezwzględną |
| | 2 | |
(to co jest po osią
OX obijasz nad oś) i otrzymasz swoją funkcję
2 cze 18:25
ZKS:
Wszystkiego nie mam czasu tłumaczyć
3413. Przeczytaj to co podał i wykonaj wykres.
2 cze 18:30
2 cze 19:21