31 maj 11:35
31 maj 11:41
aniabb: 2. (2a+b)/3 analogicznie
31 maj 11:42
Fastrets: Mógłbyś jeden przykład rozpisać w całości? bo murze to zrozumieć
31 maj 11:46
aniabb:

a) D: x>−4
b) A(0,2)
c) MZ : x= −3,75
d) dla x=−2 y=1,5 dla x= −3,75 y=0
31 maj 11:47
aniabb:
| | log224−log23 | | log2(24/3) | |
1.b) |
| = |
| = |
| | log3(4/3)+log3(27/4) | | log3(4/3•27/4) | |
| | log28 | | log223 | | 3 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | log39 | | log332 | | 2 | |
31 maj 11:51
aniabb: na obrazku ta ukośna na dole to jakiś błąd programu ..powinno byc prawie pionowo w dół
31 maj 11:52
31 maj 11:57
aniabb: 5. a) D:x≠3
|x−3|>1
x∊(−
∞;2) u (4;
∞)
| | x | |
b) D: |
| >0 więc x∊(0;2) |
| | 2−x | |
| x | |
| < 4 w dziedzinie mianownik dodatni |
| 2−x | |
x <8−4x
5x<8
x<8/5
x∊(0 ; 1,6)
31 maj 12:02
aniabb:

zadanie 6. x
2+y
2≤9 więc to koło o promieniu 3
31 maj 12:04
Fastrets: dzięki za pomoc.
31 maj 12:19