matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprowadz do postaci iloczynu
penetrator:
f(x)=2x
2
+x−3
28 maj 17:05
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
Troche wysiłku!
28 maj 17:07
bezendu:
Δ=1
2
−4*2*(−3)=25
√
Δ
=5
−1−5
3
x
1
=
=−
4
2
−1+5
x
2
=
=1
4
3
y=2(x−1)(x+
)
2
28 maj 17:07