podziel
Maciek: jak to się dzieli: 4:(2,5)
27 maj 20:32
27 maj 20:34
Eta:
Żarty stroisz?
27 maj 20:34
27 maj 20:34
Eta:
kalkulator do ręki: 4:2,5= 1,6
27 maj 20:35
krystek: @Eta mnie nic już nie dziwi !
27 maj 20:35
27 maj 20:37
Maciek: ja mam pytanie:
1,6
_____
40:25
25
______
150
150
_____
000
Jak tłumaczy sie powstanie tego przecinka?
27 maj 20:38
Maciek:
27 maj 20:47
Mila: Skończyłeś dzielenie w całkowitej części i dzielisz dalej.
40,0 to jest równe 40
27 maj 22:47
Maciek: Mam jeszcze jedno pytanie, jak to pomnożyć pisemnie:
42,64*2,2
27 maj 22:50
asdf: 42.64* 2 + 42.64 * 0.2
27 maj 23:00
Maciek: to ma byc przecinek na przecinkiem, czy jak?
27 maj 23:00
asdf: a pisemnie zapomnialem jak to sie robi szczerze mówiąc : D
Pozdrawiam student
27 maj 23:01
Maciek: również pozdrawia, przyszły student polibudy. Wielomiany łatwiej przychodzi mi dzielić, niż
liczby
27 maj 23:04
Mila:

No, no, no.
Studenci!
27 maj 23:10
Eta:
18*16 = (240+48)= 288
27 maj 23:11
Maciek: to się dodaje miejsca po przecinku ?
2m+1m=3m ?
27 maj 23:12
Eta:
13*17=(200+21)=221
17*19= (260+63)= 323
16*13=(190+18)= 208
27 maj 23:13
Maciek: ale dobry sposób

, gdzie go uczy się?
27 maj 23:15
Maciek: ja znam tylko na mnożenie przez 9 liczb mniejszych od 10 i sam to odkryłem!
27 maj 23:16
Mila:
Maciek
| 4264 | | 22 | | 93808 | |
| * |
| = |
| no i ile masz miejsc po przecinku. |
| 100 | | 10 | | 1000 | |
27 maj 23:18
Maciek: no fakt, dzieki
27 maj 23:19