matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedstaw wzór funkcji w postaci
rosa:
−2x−7
funkcja F określona jest wzorem F(x)=
x+4
k
Przedstaw wzór funkcji F w postaci F(x)=
+q
x+p
27 maj 20:25
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/204838.html
27 maj 20:26
bezendu:
nie wiem czy to będzie tak
−2(x+4)+1
1
f(x)=
=−2+
x+4
x+4
27 maj 20:27
rosa:
Dziękuję wszystkim
27 maj 20:46