matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sin(α+β) i cos(α+β). a) sinα=1/2, cosβ=√3/2 i α,β należy (0;π/2) b)sinα=1
Leszek:
Oblicz sin(α+β) i cos(α+β). a) sinα=1/2, cosβ=√3/2 i α,β należy (0;π/2) b)sinα=1/2, cosβ=√3/2 i α należy (π/2;π),β należy (3π/2,;2π)
27 maj 14:52
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
27 maj 15:58