trójkąt, dwusieczne
Daro: W trójkącie ABC dane są kąty wewnętrzne: A: 30 stopni, B: 40 stopni. Oblicz miarę kąta:
a) mięszy dwusieczną kąta wewnętrznego A i dwusieczną kąta zewnętrznego przy wierzchołku B.
b) między prostymi zawierającymi wysokości opuszczone z wierzchołka A i z wierzchołka B.
c) między prostą zawierającą wysokość poprowadzoną z wierzchołka B i dwusieczną kąta
zewnętrznego przy wierzchołku A.
26 maj 21:00
Mila:

a)x=180−(15+40+70)=180−125=55
Pozostałe wczoraj rozwiązałam.Szukaj.
27 maj 16:45
27 maj 16:46
27 maj 16:46