funkcje
Deska: Sprawdź, wykonując obliczenia, które z podanych punktów A(1,3); B(2,−3),C(6,−1), D(7,51) należą
do wykresu funkcji f:
{ 0,5x−4 jeśli x∍(−∞,4>
a) f(x)={x2 +2 jeśli x∍x(5,8>
Proszę o wyjaśnienie, jutro mam sprawdzian, a nie bardzo rozumiem.. ;l
26 maj 20:39
krystek: wstawiasz A
3=0,5*1−4 ∌ wykresu
B:−3=0,5*2−4∊ wykresu następne wstaw do drugiej funkcji poniewaz w C x=6 a w D x=7
C
D:
26 maj 20:45
bezendu: żarty sobie robisz ? miałaś sama zrobić
26 maj 20:48
26 maj 20:50
Deska: to nie mój wpis bezendu −,−
26 maj 20:57
Deska: proszę niech mi ktoś wyjaśni albo poda link do tego tematu bo nie znalazłam i nie rozumiem ;c
26 maj 20:57