Prosze o pomoc
PAtruick: Podaj wartość logiczną zadania 3<−7⇒−7>4. Zbuduj także zaprzeczenie tego zadania
19 wrz 18:39
ant: 3<−7 to fałsz, a z fałszu wynika dowolna ocena zdania, czyli całość to prawda, wartość logiczna
zdania to 1.
zaprzeczenie implikacji to koniunkcja poprzednika i zaprzeczenia następnika, czyli 3<−7 ⋀ −7<4
zgadza się?
19 wrz 18:42
adamek3400: Określ wartość logiczną zdania : 4≥0⋁4>0
4 paź 12:14
adamek3400: (2/ pierwiastek z 2 = pierwiastek z 2⋀ pierwiastek z 2 należy do ℤ)⋁(pierwiastek z 2)2 nalezy
do ℤ
4 paź 12:45
adamek3400: (pi nalezy do ℚ⇒ pierwiastek z 3> pierwiastek z 2)
4 paź 12:47
4 paź 12:48
adamek3400: (|−2|=2 ⋁ |−2|=−2)⇔pierwiastek z 2 = pierwiastek 4 stopnia z 4
4 paź 12:50
Niecierpliwy: a) −7 do kwadratu ≥ (−7) do kwadratu
b) 3 razy (1−8) ≤ −3 razy ( 8−1)
Podaj zaprzeczenia zdań i podaj wartość logiczną zaprzeczeń
7 wrz 22:29