matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole trójkąta równobocznego, którego bok ma dlugość
anett:
oblicz pole trójkąta równobocznego, którego bok ma dlugość: a)4 cm b) √3 cm c) √12 m
25 maj 12:39
bezendu:
a
2
√
3
a) P=
4
4
2
√
3
P=
4
P=4
√
3
(
√
3
)
2
√
3
b) P=
4
3
√
3
P=
4
(
√
12
)
2
*
√
3
c) P=
4
P=3
√
3
25 maj 12:51
anett:
ale w odp inne wyniki
25 maj 12:55
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/856.html
zobacz wzór na pole trójkąta równobocznego
25 maj 13:02