dana jest funkcja
aniusia:: dana jest funkcja f(x)=1/x+1;
a) sporzadz wykres funkcji.
b) przesun wykres funkcjiio 2 jednostki w prawo wzdluż osi OX i o 1jednostkę w gorę wzdłuz osi
OY
c) podaj wzor funkcji z punktu b)
21 maj 21:34
Vizer:
| | 1 | |
a) To wykres |
| przesunięty o 1 jednostkę w lewo |
| | x | |
b) Zrób jak w poleceniu
| | 1 | | 1 | |
c) g(x) = |
| + 1 = |
| + 1 |
| | x + 1 − 2 | | x − 1 | |
21 maj 21:40
aniusia:: a dokładniej bo mnie dlugo w szkole nie bylo bo bylym chora
21 maj 21:55
21 maj 21:58
aniusia:: nic z tego nie rozumiem wybacz
21 maj 22:01
aniusia:: prosze pomózcie
22 maj 21:23