równanie
liceum : sin(x−π/4)=−√2/2 jak to sie rozwiązuje
21 maj 20:29
liceum : potrzebuje tego bo jutro kartkówke mam bardzo pilne
21 maj 20:33
liceum : prosze o pomoc
21 maj 20:34
21 maj 20:34
liceum : ale w jaki sposób ten przykład rozwiązać

dziękuje za tą strone ale ten przykład prosze o
rozwiązanie
21 maj 20:36
Vizer:
| | 5π | | 7π | |
t = |
| + 2kπ v t = |
| + 2kπ, k ∊ C |
| | 4 | | 4 | |
Wracamy do naszego x − a
| | π | | 5π | | π | | 7π | |
x − |
| = |
| + 2kπ v x − |
| = |
| + 2kπ, k ∊ C |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
| | 3π | |
x = |
| + 2kπ v x = 2π + 2kπ, k ∊ C |
| | 2 | |
21 maj 20:37
Eta:
| | π | | π | | π | | π | |
x− |
| = π+ |
| +2kπ v x− |
| =2π− |
| +2kπ, k€C |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
x=........... v x=................
21 maj 20:38
Eta:
21 maj 20:38
Eta:
No i masz już .........
gotowca
21 maj 20:39
liceum : dziękuje ci bardzo
21 maj 20:40
Vizer:
21 maj 20:49
liceum: dziekuje wam bardzo
22 maj 15:12