matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt α jest rozwarty i tg α = - U{5}{12}. Oblicz cos α.
chatnoir:
5
Kąt α jest rozwarty i tg α = −
. Oblicz cos α.
12
21 maj 11:31
aniabb:
tu wzorki :
https://matematykaszkolna.pl/strona/450.html
sinα = −5/12 cosα wstawiasz do jedynki i wyliczasz
21 maj 11:45
Krzysiek :
1
albo cosα=
√
1+tg
2
α
21 maj 12:57