Oblicz długość przekątnej.
Kajetan: 2. Oblicz długości przekątnych rombu o wierzchołkach O(0,0) A (4,2) B(6,6) C (2,4). Oblicz pole
prostokąta, którego wierzchołkami są środki boków rombu OABC.
20 maj 22:22
Eta:
20 maj 22:43
ola:
10 cze 16:48
5-latek : Patrz Olu jaki piekny rysunek do tego zadania zrobila [r[Eta ]]
10 cze 18:41
10 cze 18:46
bezendu: Można zrobić to zadanko
10 cze 18:51
5-latek : za szybko nacisnolem . Wiec podziekuj jej

. Z tego rysunku obliczysz wszystko co CI
potrzebne
1. Dlugosc odcinka |OB|=dlugosc dluzszej przekatnej
2. Dlugosc odcinka |CA|=dlugosc krotszej przekatnej rombu
3 Z rysunku odczytaj wspolrzedne punktu N i K i policz dlugosc odcinka |NK|
4. tak samo z rysunku odczytaj wspolrzedne punktu L i policz dlugosc odcinka |KL|
5 Pole prostokata to P
pr=|NK|*|KL| [j
2]
10 cze 18:52
5-latek : Eta wiesz ja tego nie widzialem .
Niektorzy to nawet nie maja ani ambicji ani honoru. Widoczne tak w domu sie rodzice do siebie
odzywaja i potem dzieci przenosza to na forum.
Druga sprawa jest taka ze dostaja gotowce do przepisania i w ten sposob nie mysla .
Uwazaja ze tak ma byc . Wiec jesli tylko zmuszasz ich do myslenia to juz jestes be...
Oczywiscie nie wszyscy . Sa tacy ktorym wystarczy mala podpowiedz ijest OK. Po prostu nie moge
jak czytam takie cos. Od razu plaskacz w leb na opamietanie .
Ale nie zrazaj sie bo nikt tak zadan z geometrii nie rozwiazuje jak Ty
10 cze 19:07
Eta:
Dzięki
10 cze 19:08