matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Które z równań opisuje prostą prostopadłą do prostej o równaniu
Majo000:
1
Które z równań opisuje prostą prostopadłą do prostej o równaniu y=−
x−3
2
17 maj 16:20
Krzysiek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
zobacz jaki jest warunek zeby proste byly prostopadle i dopasuj sobie odpowiedz
17 maj 16:24
Majo000:
1
Poprawka y=−
x+3
2
1
1
A:y=2x−5 B:y=−2x+6 C:y=
x−6 D:y=−
x+5
2
2
17 maj 16:27
Kaja:
A
17 maj 16:29