pomocyy
KALA: oblicz sinus kata ostrego jaki prosta a) y=3x b) y=1/2x (jedna druga) pomóżcie mi
prosze
14 maj 21:39
Ajtek:
Ale co jaki prosta...
14 maj 21:41
KALA: no właśnie nw tak pisze w cwiczeniu
14 maj 21:42
Ajtek:
To nie mam pomysłu, ponieważ treść jest niepełna.
14 maj 21:43
14 maj 21:43
KALA: pisze ze jest jakia wskazówka cytuje : obiez dowolny punkt lezący na tej prostej
14 maj 21:44
Ajtek:
Z treści zadania nie wynika, o jaki kąt chodzi
14 maj 21:46
Eta:
Myślę,że tak brzmi polecenie:
"oblicz sinus kąta jaki dana prosta tworzy z dodatnią osią OX"
14 maj 21:46
KALA: dobra to pomużcie mi zrobić to polecenie co ETA napisała prosze
14 maj 21:48
Ajtek:
Witaj
Eta 
. Ty pomagasz czy ja
14 maj 21:49
Kostek:
pomóżcie
14 maj 21:51
KALA: bardzo dobrze powiadasz kostek
14 maj 21:52
Eta:

a)
y= 3x ⇒ wsp. kierunkowy a=tgα= 3
z rys. c
2= 3
2+1
2 ⇒ c=
√10
b) podobnie....... (rys , b)
14 maj 21:52
Ajtek:
I wszystko jasne
14 maj 21:53
Eta:
Przeprasza
Ajtek 
Już się "zmywam" !
14 maj 21:53
14 maj 21:53
Ajtek:
Etunia nie przepraszaj, nie masz za co

. Po prostu nie chciałem, abyśmy oboje
klepali rozwiązanie

.
14 maj 21:55
Nienor:

Pokaże na a)
Długość: |AB|=1, |BC|=3, a |AC|=
√1+9=
√10 (tw. Pitagorasa)
Masz trójkąt prostokątny, masz dł. wszystkich boków. Spróbuj policzyć
Kostek jak ty robisz tą emotkę

Bo nie mogę jej znaleźć w przykładach
14 maj 21:56
Ajtek:
Nienor : > bez spacji

.
14 maj 21:57
Eta:
: >

(bez spacji)
14 maj 21:57
Eta:
14 maj 21:58
14 maj 22:00
Kostek: Ale to jest emotak aniabb
14 maj 22:00
I've done the Harlem Shake:
14 maj 22:01
Ajtek:
Nie ma na niego wyłączności
14 maj 22:01
Kostek: Ale ona jest charakterystyczna dla niej tak samo jak

od razy myślisz
Eta pewnych
rzeczy nie zmienisz Ajtek
14 maj 22:02
Nienor: Nie będę nadużywać, ale czasami się przydaje
14 maj 22:02
Ajtek:
To się zgadza. Ja musze coś wymyślić

.
14 maj 22:05
Kostek: Wybór jeszcze jest duży
14 maj 22:06
Eta:
14 maj 22:07
Kostek: A kto gra ?
14 maj 22:10
I've done the Harlem Shake:
14 maj 22:11