funkcja
Caroline: Jak to ma być proszę o pomoc to na sprawdzian



Każdej funkcji przyporządkuj opis jej wykresu.
Obok numeru wzoru wpisz odpowiednią literę.
I. y=−3x−6
II. y=3x−6
III. y=−3x+6
IV. y=3x+6
A. Wykres jest prostą i przechodzi przez I, II i III ćwiartkę układu współrzędnych.
B. Wykres jest prostą i przechodzi przez II, III i IV ćwiartkę układu współrzędnych.
C. Wykres jest prostą i przecina oś y w punkcie (0, 6), a oś x w punkcie (2, 0).
D. Wykres jest prostą i przecina oś y w punkcie (0,−6), a oś x w punkcie (2, 0).
14 maj 17:47
14 maj 17:51
graba_0x0: z jakiej książki te wykresy?
14 maj 17:52
Caroline: dzięki
14 maj 17:52
Caroline: to nie jest z książki tylko z internetowej strony nauczycielka mi przysyła i trzeba rozwiązywać
na oceny
14 maj 17:53
graba_0x0: fajnie macie, skoro na oceny
14 maj 17:55
Caroline: noo...
14 maj 17:55
Beti:
I − B
II − D
III − C
IV − A
14 maj 17:55
Caroline: na pewno dobrze
14 maj 17:58
Kostek: Na pewno...
14 maj 17:59
Caroline: ok
14 maj 18:01